BREXIT - BL Accounting

BREXIT

//BREXIT

BREXIT

Heeft u uw EORI nummer reeds aangevraagd?

In het geval van een NO DEAL, volgt op 29 maart een harde Brexit.

Ondernemingen die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk zullen geconfronteerd worden met douanetarieven, controles en handelsbelemmeringen.

De Belgische douane neemt de nodige maatregelen om de Belgische bedrijven voor te bereiden op een harde Brexit.

Eerste hulp bij Brexit:

De Europese Commissie verplicht bedrijven die met de douane in aanraking komen, om zich te registreren aan de hand van een EORI nummer. Om te kunnen blijven handelen met het VK, heeft u bijgevolg dergelijk identificatienummer nodig.

De Douane heeft ondertussen reeds 20.000 bedrijven per brief gecontacteerd. Voor deze bedrijven heeft zij een EORI nummer klaar staan. In dat geval dient u enkel de instructies op de brief te volgen om uw EORI nummer te bevestigen.

Voert u handel met het Verenigd Koninkrijk, maar heeft u dergelijke brief niet ontvangen? Heeft u vragen met betrekking tot invoerrechten, en de gevolgen voor BTW? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

2019-02-10T08:51:49+00:00