Topics

/Topics
Topics2019-02-10T08:57:38+00:00

Maatregelen Coronacrisis

Beste klant,

De verspreiding van het coronavirus treft ons allen.
Na een week vol nieuwe aankondigingen van Federale en Vlaamse maatregelen om onze bedrijven te ondersteunen achtten we het tijd om een inventaris op te maken van de steunmaatregelen waarvoor u in aanmerking komt.

In het document dat u hieronder kan downloaden vindt u een overzicht van alle maatregelen die vandaag werden genomen door de federale en de Vlaamse overheid. De maatregelen genomen door de andere regionale overheden (Brussel en Wallonië) vindt u hier niet terug. Deze versie van de maatregelen is een update van alle maatregelen zoals ze gekend waren op zondag 22 maart 2020, en zullen mogelijks de komende weken verder wijzigen.

By |27 maart 2020|

UBO – Deadline

30/09/2019 is de UBO deadline, ben jij al geregistreerd? De registratie van begunstigden is verplicht voor bedrijven en verenigingen.

Bijkomend uitstel (oorspronkelijk 31/03) zal de administratie niet geven. Daar het echter wel een administratieve uitdaging is, heeft de administratie wel beslist dat er tot en met 31 december 2019 een gedoogbeleid van toepassing is waarbij er geen sancties zullen worden toegepast bij foutieve of onvolledige registraties.

Vanaf 2020 kunnen de boetes oplopen van 50 tot 50.000 EUR.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt: info@blaccounting.be / 03/605 38 54

By |26 september 2019|

OPGELET: WIJZIGINGEN VOOR DE VOORAFBETALINGEN 2019

Vanaf dit boekjaar moeten de voorafbetalingen van de belastingen gebeuren op een nieuw rekeningnummer: BE61 6792 0022 9117 (Inningcentrum Dienst Voorafbetalingen, Koning Albert 2 laan 33, bus 42, 1030 Schaarbeek.

De gestructureerde mededeling voor vennootschappen zal daarentegen niet veranderen. Voor natuurlijke personen is dit echter wel het geval. De nieuwe mededelingen vindt u terug op de betaaluitnodigingen voor de voorafbetalingen.

Voor meer informatie – info op ons kantoor!

By |12 februari 2019|

BREXIT

Heeft u uw EORI nummer reeds aangevraagd?

In het geval van een NO DEAL, volgt op 29 maart een harde Brexit.

Ondernemingen die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk zullen geconfronteerd worden met douanetarieven, controles en handelsbelemmeringen.

De Belgische douane neemt de nodige maatregelen om de Belgische bedrijven voor te bereiden op een harde Brexit.

Eerste hulp bij Brexit:

De Europese Commissie verplicht bedrijven die met de douane in aanraking komen, om zich te registreren aan de hand van een EORI nummer. Om te kunnen blijven handelen met het VK, heeft u bijgevolg dergelijk identificatienummer nodig.

De Douane heeft ondertussen reeds 20.000 bedrijven per brief gecontacteerd. Voor deze bedrijven heeft zij een EORI nummer klaar staan. In dat geval dient u enkel de instructies op de brief te volgen om uw EORI nummer te bevestigen.

Voert u handel met het Verenigd Koninkrijk, maar heeft u dergelijke brief niet ontvangen? Heeft u vragen met betrekking tot invoerrechten, en de gevolgen voor BTW? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

By |25 januari 2019|